Sansepose


En sansepose kan i virkeligheden defineres som værende mange ting. Uanset hvilken slags sansepose man taler om er det et godt redskab til stimulering af sanserne hos børn, unge og ældre.

En sansepose kan være de små sækkeposer man fylder med et eller andet lækkert fyld der giver lidt tyngde og det kan være en pose med en masse forskellige dimseting i el. det kan være en hvilken som helst anden form for pose med ting i der styrker sanserne. I denne artikel vil jeg komme ind på sanseposer du kan købe og sanseposer du kan lave selv.

Sansepose med sansepuder

Dette er en af de bedste sanseposer jeg er stødt på. Her får du en hel pose fyldt med en masse små sansepuder i. Hver pude har sin helt egen tekstur og er derfor perfekt til at stimulere og styrke taktilsansen hos børn.

Sansepose med sansepuder

Med sanseposen medfølger en aktivitetsguide med en masse ideer til lege og aktiviteter man kan lave med den for at stimulere sanserne yderligere. Man kan prøve at beskrive hvordan puderne føles for hinanden eller man kan lege en leg hvor man ved at føle sig frem skal finde en bestemt pude i posen. Giv fantasien frit løb og find på mange andre aktiviteter.

DIY sanseposer

Det er overraskende nemt at lave en eller anden form for sansepose selv. Du skal typisk ikke bruge så mange ting og dem du skal bruge har du typisk derhjemme, det er nemlig kun to ting:

  • En pose
  • Noget at putte i posen

Sansepose med vand

Vand er sjovt at lege med for børn, det er som om at det forbliver helt magisk i alle de år man er børn og man behøver faktisk ikke meget mere end en spand med vand for at skabe en leg. Prøv selv med dit barn og se hvad der sker.

Men en sansepose med vand er altså også underholdende og stimulerende fordi den konstant vil reagere på ens berøring af posen. Du kan selv lave en sansepose med vand, alt du skal bruge er:

  • Frysepose
  • Vand

Sådan gør du:

  1. Fyld koldt el. varm vand i posen, lav evt. en pose med koldt vand og en med varmt vand.
  2. Luk posen med en stram knude og sørg for at der er så lidt luft som muligt i posen når du lukker den.

Det er sådan set det. Nu har du en sansepose med vand. Ulempen ved at lave sine egne sanseposer som denne er at den ikke holder særligt lang tid, det er mest en endagsting.

Sansepose med dimseting

En sansepode med dimseting er derimod en sansepose du selv kan lave og bruge igen og igen. Her skal du også bruge lidt flere ting, men ligesom med sanseposen med sansepuder får du en masse forskellige sanseaktiviteter du kan kaste dig ud i med børn.

Sansepose med frø og kerner

Denne her udgave af en sansepose kræver også kun to simple ting de fleste kan finde på arbejdspladsen eller i hjemmet, og er ganske simpel at lave også.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *