Sansepude til børn og demente


Sansepuder er et godt redskab til at stimulere sanserne. Der kan være stor forskel på hvilke og hvor mange sanser en sansepude stimulerer, nogle appellere primært til stimulering af den taktile sans, mens andre også har lyd og lys der stimulerer andre sanser.

En sansepude kan være relevant for børn med diagnoser el. uro i kroppen og for ældre der lider af demens. Selv om begge grupper kan bruge en sansepude, så er der stor forskel på de sansepuder der bliver lavet til henholdsvis demente og børn.

Sansepude til demente

Vi starter med at se på sansepuden til demente. I dette tilfælder refererer vi til en sansepude til demente der kan købes hos Gloria Mundi Care der er en online shop specialiseret i hjælpemidler til ældre. Denne sansepude kan hjælpe med sansestimulering af den taktile sans, hvilket kan være godt for demente, hvorfor kommer jeg ind på under billedet.

Taktil sansepude til demente i farver med mange dimser.

Ældre der lider af demens kan have meget uro i kroppen og sindet, hvilket en sansepude kan hjælpe på. Det at mærke de mange forskellige materialer der sidder på denne sansepude, her blandt andet lynlås, velcro, plastik, træ, bånd og forskelligt stof, kan virke beroligende og samtidig vække minder hos den demente der ellers kæmper med hukommelsen.

Den hjælper også med at holde personen der bruger den aktiv og opmærksom, hvor man som ældre kan have tendens til at sidde og falde hen. Den kognitive sansestimulation som denne pude giver kan også sagtens virke på et barn el. andre personer med kognitive udfordringer. Den er altså ikke begrænset til brug hos demente.

Information om puden:

 • Måler 39×39 cm
 • Vejer 425 g
 • Fås i 3 forskellige farver/udgaver
 • Betrækket kan tages af
 • Puden kan vaskes ved 40 grader

Sansepude til børn

En lignende sansepude til børn er denne sansepude fra mærket Floofers der sælges på Vicca.dk der er en online shop med hjælpemidler til børn. Den er meget velegnet til børn og unge med f.eks. angst, ADHD, kognitive udfordringer, da den er mere diskret i udseendet og kan bringes med rundt uden besvær.

Selvom denne sansepude ser meget simpel ud på ydersiden er der mere end hvad der møder det blotte øje. Den stimulere føle-, muskel- og ledsanser med indholdet der giver en god tyngde og overfladen med forskellige teksturer til at stimulere taktilsansen. Den kan virke beroligende i utrygge situationer.

Det er en dansk designet pude der er håndlavet og den er lavet af Oeko-tex certificeret bomuld og har 100% økologisk indhold i form af kirsebærsten. Der medfølger en pose med kirsebærsten der kan tages ud og berøring af dem stimulere sanserne, ligesom der medfølger en pose med lavendel der kan puttes i pude, så den afgiver duft ved opvarmning.

Informationer om puden:

 • Måler 45×30 cm
 • Vejer ca. 2 kg
 • Kan bruges fra 4 år
 • Dansk design, produceret med omtanke
 • Kan vaskes på uld-program ved 30 grader

Sansepude/lårpude med tyngde

Sansepude til skulder med tyngde

Sansestimulerende siddepude

Hos børn og ældre med uro i kroppen kan det være udfordrende at skulle sidde stille når man skal spise el. er i skole. En sansestimulerende siddepude kan være en løsning på dette. Det giver vedkommende mulighed for at få afledt opmærksomheden da sanserne stimuleres ved at sidde på denne og når personen bevæger sig.

Dynair siddepude til sansestimulering. Fås i 4 forskellige farver.

Der findes forskellige typer af siddepuder, som du kan læse mere om i vores artikel om siddepuder, men her anbefaler en siddepude fra Dynair der fås i en udgave til både børn og voksne. Til børn fås den i flere forskellige farver, så det er oplagt at vælge dit barns yndlingsfarve.

Det er et super redskab især til børn med uro i kroppen, da en siddepude er let at tage med rundt i børnehave, skole el. hos gæster og dermed kan hjælpe barnet til at sidde stille i sociale situationer hvor det er nødvendigt. Sanserne stimuleres aktivt og det kan forbedre koncentrationsevnen at have siddepuden med sig.

Information om puden:

 • Måler 30×30 cm til børn og 35×35 til voksne
 • Højde fra 2 cm til 6 cm
 • Fri for phtalater og latex

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *