Sara Stedy

Sara Stedy er navnet på et hjælpmiddel til personer med gangbesvær. Det er blevet et super populært hjælpemiddel grundet dets simple natur og mange anvendelsesmuligheder.

Hvad er en Sara Stedy?

En Sara Stedy er et simpelt ikke elektrisk hjælpemiddel til forflytning fra siddende stilling til stående. Det kræver kun en medarbejder at betjene den og er samtidig med til at aktiverer borgeren selv under forflytning.

Det er et godt alternativ til særligt ståliften, men kan også erstattet en gulvlift og loftlift for nogle personer. Sara Stedyen kræver at personen er skal bruge den selv har kræfter i arme og ben til at hive sig op fra siddende stilling til stående, indtil man har klappet sidde-pads ned bag ved personen.

Der er tre meget åbenlyse fordele ved en Sara Stedy som forflytningsmiddel fremfor en anden type lift:

  1. Kræver kun en personale til at foretage forflytningen.
  2. Aktiverer personen/borgeren til selv at være aktiv ved forflytningen.
  3. Det er et ikke elektrisk hjælpemiddel og kan derfor anvendes hvor som helst og når som helst.

Hvad koster en Sara Stedy?

En Sara Stedy har forskellig pris alt efter om du køber den som privatperson el. erhverv. For det første får du momsen trukket fra når du køber den som virksomhed, hvilket er en betydelig sum på et hjælpmiddel som dette og derudover er prisen for erhverv og kommuner som regel også lavere pr. stk. da de køber flere af dem.

De priser jeg har kunne finde på nette variere fra 12.500 til 16.000 kr. inkl. moms. Jeg så også en brugt Sara Stedy på DBA til 10.000 kr.

Hvordan bruges en Sara Stedy?

Hvem har opfundet Sara Stedy?

Sara Stedyen er opfundet af hjælpemiddel mærket Arjo. Arjo står også bag mange andre hjælpemidler der anvendes ikke bare i Danmark, men i hele verden.

Hvor langt må man køre med en Sara Stedy?

Hvad betyder Sara Stedy?

Skriv en kommentar