Stålift

En stålift er et hjælpemiddel der primært bruges i ældreplejen, men også indenfor handicapområdet.

Det er en lift der bruges til at hjælpe borgere med svage benmuskler, der har svært ved at gå og holde balancen. Den bruges over kortere afstande, f.eks. at få en borger fra sengen til kørestolen.

Hvad er en stålift?

En stålift er en lift der kan bruges til personløft eller rettere personforflytninger. Det hedder en stålift fordi personen der skal bruge den, skal stå op i liften, men skal ikke selv rejse sig op og sætte sig ned.

En stålift anvendes med et ståsejl der spændes fast om livet. Herudover har den forskellige håndtag og en motor der via sejlet kan løfte en person op at stå på benene.

Under ståliften er der hjul så man kan forflytte den løftede person fra et sted til et andet. Den vil typisk anvendes fra og til en af disse lokationer:

  • Seng
  • Kørestol
  • Lænestol
  • Bækkenstol
  • Badestol

De fleste plejehjem har en stålift stående, men det er en af de lifte der bruges mindst, da det ofte vil give bedre mening at bruge en gulvlift el. loftlift.

Hvornår bruger man stålift?

En stålift anvendes til borgere der har svært eller ikke har benmusklerne til at rejse sig op og sætte sig ned igen. Den kan også anvendes til personer med dårlig balance, hvor der er øget risiko for at de falder hvis de selv forsøger at forflytte sig.

Ståliften bruges med ståsejl i situationer hvor man skal have forflyttet en person fra seng til kørestol, fra lænestol til seng el. lignende.

Skriv en kommentar